Democraten en Republikeinen in de VS sloegen elkaar de hersens in

  Amerika kwam tot stilstand. Een ‘shutdown’ heet dat daar. De Democraten en Republikeinen lagen rollend op straat en sloegen elkaar ‘de hersens in’, voor zover ze die nog hebben, en daar was de gewone man de dupe van. Er was geen staatsambtenaar die nog aan het werk mocht. Musea, parken, alles ging dicht, omdat men elkaar geen millimeter wilde toegeven.

  Hoe groot moet je ego zijn om dat je onderdanen aan te doen in een land dat je moet vertegenwoordigen? Dat senatoren in Amerika elkaar het licht in de ogen niet gunnen blijkt wel uit het feit dat senator Chris Christie uit New Jersey een kunstmatige file liet creëren zodat zijn tegenstander niet op tijd op een bijeenkomst kon komen. Dat hierbij in de file nog een dode viel was natuurlijk niet aan de senator te wijten.

  Zou mooi zijn als Rutte opdracht geeft om Lodewijk Asscher dwars te zitten met een file op de A4. Lodewijk omzeilt dit natuurlijk door met de trein te gaan. Dat doen salonsocialisten namelijk. In het openbaar met de trein en dan thuis een dikke vette bak voor de deur hebben staan of een oud lijk van een auto die zo vervuilend is dat je de halve grachtengordel van Amsterdam ermee naar de eerste hulp kan helpen om aan de beademing te liggen.

  Amerika lag dus tijdelijk plat, toeristen konden niet meer naar musea of Nationale parken in. In de tussentijd probeerde de Senaat uit de diepe ‘shit’ te komen zodat er weer geld kon worden uitgegeven en salarissen betaald. Nu komen vrouwen in Amerika samen om te protesteren tegen een jaar Donald Trump. Zijn ‘on’-presidentiële uitspraken over vrouwen, buitenlanders, LGTB’s en andere ‘shit-hole’ landen zijn deze vrouwen een doorn in het oog.

  Nou daar hoef je geen vrouw voor te zijn om dat door te hebben. Zijn voetbalkantine-opmerkingen zijn president onwaardig, denigrerend en zullen er uiteindelijk voor zorgen dat zijn tegenkandidaat over drie jaar een makkie aan hem zal hebben in de verkiezingen als hij niet voortijdig ten val zal worden gebracht door zijn connecties met de Russen. De beerput moet tenslotte wel een keer open, want dat kun je ook met veel geld en een grote bek niet eeuwig tegenhouden.

  Feico Smit,

  Senior consultant voor Garden State Growers in New Jersey

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Anoniem
  5 jaren geleden

  It seems to me that “Foreigners” always act like they know so much more, and what is best for the US.
  Very arrogant!