Dief steelt deense karren met bloemen uit koelcel

  Bij snijbloemenimporteur The Green Corner in Aalsmeer heeft een onbekende gisteren rond 17:30 uur twee deense karren met amaryllisbloemen ter waarde van €3.000 uit een koelcel gestolen. De neven Leon Star en Ted Schoneveld, eigenaren van de bloemenhandel, hebben op Facebook beelden gedeeld die de beveiligingscamera van de diefstal heeft gemaakt.

  Schoneveld trok gisteren rond 17:15 uur de deur van het bedrijf achter zich dicht. „Een kwartier later wist een onbekende man, die kennelijk over de code van ons slot beschikte, binnen te komen. Op de beveiligingsbeelden is te zien dat hij al telefonerend naar de koelcel loopt, de code intikt – op een manier alsof hij dat dagelijks doet – de karren meeneemt en in een gereedstaande vrachtwagen laadt.”

  Beeld: The Green Corner

  De toegangscodes van de sloten zijn volgens Schoneveld slechts bij een beperkt aantal mensen bekend. „Onze medewerkers weten de code en de chauffeurs van de transportbedrijven die voor ons rijden.” De ondernemer twijfelt niet aan de integriteit van zijn personeel en verdenkt daarom een van de chauffeurs van zijn transporteurs van de diefstal. „Wij importeren veel uit Italië en doen daarvoor een beroep op Napolitaanse transportbedrijven. Zij besteden het werk op hun beurt vaak uit aan chauffeurs uit Roemenië, Bulgarije en Hongarije.”

  Aangifte
  Schoneveld heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Hij doet een beroep op iedereen die de persoon op de camerabeelden herkent of andere informatie kan geven die kan leiden tot aanhouding van de dief, contact met hem of de politie op te nemen.

  The Green Corner is gespecialiseerd in de import van seizoensgebonden snijbloemen, bladgroen, wilgentakken en siergrassen uit Italië en Duitsland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties