Duitse bouwmarkten willen verdere lockdown voorkomen

  Duitse bouwmarkten met tuincentra willen een verdere lockdown voorkomen.„Gebruik tuincentra of bouwmarkt niet als gezinsuitje”, zegt Peter Wüst, ceo Handelsverband Heimwerken, Bauen und Garten.

  Handelsverband Heimwerken, Bauen und Garten (BHB) roept klanten op om snel en geconcentreerd boodschappen te doen. „Als we allemaal voorzichtig, geduldig en vooral solidair blijven handelen, dan kan hopelijk een landelijk uitgaansverbod worden voorkomen”, aldus ceo Wüst.

  De branchevereniging komt met die reactie nadat de Duitse overheid bouwmarkten in de gelegenheid heeft gesteld om ook op zondag op te zijn. De overheid wil met ruimere openingstijden spreiding van klanten bevorderen en daarmee drukte voorkomen.

  De branchevereniging zegt dat een overgrote meerderheid van de klanten (waaronder OBI, Hornbach, Hagebau, Bauhaus, Toom, Globus, Knauber en Hellweg) geen gebruik maken van de mogelijkheid om op zondag open te mogen zijn. Een belangrijke reden is dat medewerkers nu al een hoge werkdruk ervaren en door een zondagopening zou deze druk alleen maar toenemen.

  Lockdown in Beieren

  De Duitse branchevereniging pleit verder voor blijvende opening van de bouwmarkten. Brandstoffen als gas en hout, diervoeding, en tuinartikelen noemt zij voor consumenten van groot belang.

  In Beieren zijn sinds zaterdag 21 maart al wel alle bouwmarkten en tuincentra gesloten nadat de deelstaat een lockdown afkondigde. In alle andere deelstaten zijn deze nog wel open.

  Bron: Gabot

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties