Dümmen Orange lanceert sierteeltmerk INTRINSA

  Het merk INTRINSA staat voor alle komende productontwikkelingen van veredelaar/vermeerderaar Dümmen Orange in de sierteelt. Cultivars met extra toegevoegde waarde, mogelijk gemaakt door de nieuwste veredelings- en datatechnieken.

   

  Dümmen Orange stelt dat ze afgelopen jaren ettelijke intrinsieke plantkenmerken (op DNA-nivo) identificeerde die de resistentie kunnen verhogen tegen bacteriën, schimmels en virussen. Behalve deze resistentie-eigenschappen zullen onder het nieuwe merk INTRINSA ook intrinsieke plantkenmerken worden geïntroduceerd die samenhangen met een betere tolerantie tegen omgevingsstress (bijv. koude, hitte en droogte) en die bovendien productieprestaties verbeteren.

  Duurzame genetica

  De veredelaar opende onlangs haar nieuwe Breeding Technology Centre (BTC) in Nederland. Daarmee wil ze bijdragen aan de toekomst van de sierteeltsector door middel van meer technologiegerichte onderzoeken en ontwikkelingen, om zo superieure en duurzame genetica te ontwikkelen.

  INTRINSA staat volgens Dümmen Orange voor:

  • Sterkere en gezondere planten die langer meegaan
  • Milieuvriendelijke gewassen (minder chemische middelen nodig)
  • Economisch succes met minder uitval en minder risico’s; efficiëntere resultaten

  Eerste producten binnenkort op de markt

  De eerste resultaten van meerdere jaren R&D en plantkundig onderzoek komen binnenkort onder het INTRINSA-merk op de markt. In het sortiment tuinchrysanten is dat komend seizoen de Ditto-serie met resistentie tegen witte roest. Binnenkort volgen diverse pot- en snijchrysanten onder het INTRINSA-merk. Verder zullen de eerste producten en series van kalanchoë en petunia, met resistentie tegen respectievelijk echte meeldauw en tabaksmozaïekvirus (TMV), worden aangeboden aan de eerste afnemers in Europa, Noord-Amerika en Azië.

   

  Meer informatie over INTRINSA is te vinden op YouTube

  In het Vakblad voor de Bloemisterij van week 25 stond een artikel over het nieuwe Breeding Technology Centre (BTC) van Dümmen Orange. Online (na inlog) is dat te lezen via deze link

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties