Hortipoint Duurzamer assortiment Ikea doet teler ook verduurzamen

  Duurzamer assortiment Ikea doet teler ook verduurzamen

  0

  Met het project Greener Plant heeft Ikea met zowel kwekers als milieuorganisaties gewerkt aan het voor consumenten inzichtelijker maken van de footprint van de plant door de gehele keten. Het ondersteunt zowel het Zweedse woonwarenhuis zelf bij het kiezen van artikelen en leveranciers als haar leveranciers om duurzamer te ondernemen.

  Foto: Femke van Leth

  Het ’Greener Plant’-project van Ikea heeft als doel de consument inzichtelijk te maken hoe de footprint van de plant in de hele keten tot stand komt. „Klanten willen groenere producten en ze willen meer informatie over de milieu-impact, zodat ze zelf kunnen beslissen of ze een product willen kopen. We willen deze wens vervullen door het transparanter te maken hoe onze planten worden geproduceerd. Op den duur voor het gehele assortiment. Onze inspanningen voor duurzaamheid en verplichtingen worden vastgesteld voor het jaar 2030”, aldus Marcus Schaaf van Ikea Purchasing Services.

  Bij het project zijn ongeveer tien kwekers betrokken en verschillende milieuorganisaties. Lees in het Vakblad en online (na inloggen) hoe dat uitpakt in de praktijk.
  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar