€34 miljoen extra voor restauratie buitenplaatsen en monumenten

  Minister Van Engelshoven van OCW trekt dit jaar €34 miljoen extra uit voor het restaureren van rijksmonumenten. Onder de monumenten die extra geld krijgen zijn een aantal buitenplaatsen, boerderijen en kloosters.

  Van Engelshoven: „Kerken, molens, boerderijen, buitenplaatsen en andere monumentale gebouwen geven de verhalen van dorpen, steden en ons land een gezicht. Het is dan ook belangrijk in erfgoed te investeren om deze plekken aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers.”

  Grote en kleine monumenten

  Minister Van Engelshoven investeert in 2018 €29,5 miljoen in de restauratie, herbestemming en verduurzaming van erfgoed. De projecten die dit jaar geld krijgen zijn een mix van grote en kleine monumenten, verspreid over het hele land. Ook komt er extra geld voor de restauratie van molens. Met een budget van €3,5 miljoen kunnen circa vijftig molens gerestaureerd worden of van groot onderhoud worden voorzien.

  In totaal gaat het om 27 projecten die onmiddellijk uitgevoerd kunnen worden. De projecten ontvangen een tegemoetkoming van 70% van de totale restauratiekosten, als ze aan de criteria blijven voldoen. De andere 30% wordt betaald door de eigenaar.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties