Eerste hackathon World Horti Center succesvol verlopen

  De tien deelnemende bedrijven zijn zeer onder de indruk van de resultaten van de eerste hackathon in het Westland. Veertig studenten van Erasmus Universiteit werkten 30 uur aan tien opdrachten van Westlandse (tuinbouw)bedrijven in World Horti Center, waaronder Zentoo en Forever Plants.

  Dag en nacht gingen de studenten aan de slag met vraagstellingen van bedrijven, om kennis en inzicht op te doen over nieuwe markten, duurzaamheidsdoelstellingen en de distributieketen. Daarnaast kregen ze inspirerende presentaties van Fred van Heyningen namens Nature’s Pride, Jeen Nijboer van Rabobank Nederland, Hans van den Ende van Hillenraad en Rob Baan van Koppert Cress. Ook bezochten de studenten Royal FloraHolland.

  „Confronterend, maar enorm inspirerend. Ze hebben goed naar ons geluisterd. We hebben ze ook meegenomen naar ons familiebedrijf en in korte tijd hebben ze die kennis vertaald naar een meerjarenplan. Ik ben echt onder de indruk. Dit is de manier om zulke high potential studenten kennis te laten maken met de tuinbouw,” reageert Erik Persoon van Forever Plants.

  Studenten Willemien Houtsma en Ferdy Wilbrink, beide tweedejaars student Bedrijfskunde reageren: „We hadden geen idee dat de tuinbouw zo’n innovatieve wereld is. Deze hackathon heeft echt mijn ogen geopend. Dit is echt vernieuwend en ook supervet. Ik hoop dat we dit vaker gaan doen en van deze sector willen we zeker meer weten.”

  De hackathon werd georganiseerd als onderdeel van het Honours programma van de RSM (Rotterdam School of Management), Erasmus Universiteit. Het vormde de aftrap van een langdurige samenwerking tussen World Horti Center en de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus.

  In korte tijd zijn de studenten tot gedegen analyse en oplossingen van de business cases gekomen. Deze hackathon, als nieuwe combinatie van onderwijs met bedrijfsleven, is zeker niet de laatste,” aldus Coen Hubers namens Greenport Hub, die samen met Westland Marketing de hackathon organiseerde en het bedrijfsleven en studenten aan elkaar koppelden. In 2018 volgen nieuwe hackatons met biologiestudenten van Universiteit Leiden en techniekstudenten van TU Delft.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties