‘Er is nog genoeg mogelijkheid tot groei’

  Vijf jaar geleden werd de bestaande kas vervangen en uitgebreid. Meer recentelijk is een deel van het containerveld vervangen en ook uitgebreid. Is de groei nu ten einde? „2020 is geen jaar waar we uitbreidingsplannen op gaan baseren, maar het is eigenlijk nu alweer ­bijna te klein”, aldus Fiona Moerings van Waterplantenkwekerij R. Moerings.

  Toen er zeven jaar geleden wederom uitbreiding nodig was, is besloten de bestaande glasopstanden af te breken en te vervangen voor een nieuwe kas. De vergunning werd aangevraagd en toen verongelukte eigenaar Ronald Moerings. Fiona Moerings besluit samen met Verbakel dat de nieuwbouw door moet gaan. „Stilstand is achteruitgang. De vergunning was verleend, dus we moesten door.”

  Fiona Moerings runt de kwekerij samen met haar zwager Dolf Verbakel. Foto’s: Ketura Sikken

  In ontwikkeling blijven


  Datzelfde geldt ook voor vernieuwing. Moerings heeft van oudsher de naam dat ze ieder jaar met iets nieuws komen. Voorheen een rol waar met name Ronald invulling aan gaf. Een rol die nu bij het team ligt. „We vragen de verkopers op de weg altijd goed hun ogen en oren de kost te geven. Maar ook in de kwekerij en op kantoor wordt er nagedacht over mogelijkheden.” Zo introduceerde Moerings vorig jaar Russische mosbollen in potten water.

  In de orderpickruimte wordt continu gezorgd dat het leverbare sortiment klaar staat. Er wordt bij Moerings voortdurend gezocht naar soorten om het aanbod mee uit te breiden.

  Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 11. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties