European Green Capital Nijmegen plant 4000 bomen op Boomfeestdag

  Volgend jaar is Nijmegen European Green Capital. Als onderdeel van een uitgebreid programma planten kinderen op 14 maart (Boomfeestdag) bij meer dan 30 basisscholen ruim 4000 bomen.

  De European Green Capital Award is een initiatief van de Europese Commissie. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een Europese stad die vooroploopt in duurzaamheid en zo fungeert als inspiratiebron voor andere steden. De winnaar mag zich een jaar lang de duurzame hoofdstad van Europa noemen.

  Nijmegen heeft een programma samengesteld dat bestaat uit een kalender met congressen en symposia, groene routes. Drie ijkpunten van het Green Capital jaar zijn: de opening met formele hand-over ceremony (de gemeente Essen die in 2017 Green Capital is, draagt het ’groene hoofdstadsschap’ over aan Nijmegen), de Europese ’green week’ met de Green Capital 2020 awarding ceremony en een slotevent.

  Meer dan 60 evenementen
  De kalender bevat inmiddels meer dan 60 evenementen. Bijzondere grote evenementen zijn bijvoorbeeld het internationale binnenhaven congres in april, het driedaagse Europese
  agroforestry congres in mei, de internationale Eco Procura conferentie over duurzaam inkopen in september en het internationale congres ’The City as a Business Model’ in oktober.

  Meer weten
  Op 19, 20 en 21 januari 2018 is de opening van Nijmegen EGC 2018. Dat gebeurt in de vorm van een veelzijdig en spectaculair festival: De Wondertuin. Lees hier meer over Nijmegen als european Green Capital. Lees hier een raadsbrief van B&W over de voortgang van de organisatie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties