Hortipoint FloraHolland bekijkt registratie van gewasbescherming

  FloraHolland bekijkt registratie van gewasbescherming

  0
  Foto: Shutterstock

  Binnen FloraHolland worden de mogelijkheden bekeken om meer informatie over de gewasbescherming toe te voegen bij de verkochte bloemen en planten. Dit moet de betrouwbaarheid van de aangekochte producten bij de kopers, de retailers en de consumenten verbeteren.

  Transparantie bij telers over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de keten, is nu niet verplicht. Terwijl transparantie eigenlijk een vanzelfsprekendheid moet zijn, zo zei Steven van Schilfgaarde, topman van Royal FloraHolland, woensdag op een persconferentie op de Trade Fair Aalsmeer. ,,Als iemand een product koopt, moet hij ook informatie krijgen hoe het product is geteeld. Dat gebeurt nu door enkele kwekers, maar het is geen verplichting.’’

  Binnen FloraHolland wordt nu, ook in discussie met de leden, afgetast wat de haalbaarheid is voor meer transparantie in gewasbescherming. ,,Waar we aan denken is een gebruiksvriendelijke registratietool, die verplicht moet worden ingevuld bij de aanvoer.” Steekproeven om de betrouwbaarheid van de geleverde data te toetsen, zo liet Van Schilfgaarde doorschemeren, gaan er dan ook een onderdeel van uitmaken.

  Eric de Lijster
  Eric de Lijster was van augustus 2016 tot februari 2019 hoofdredacteur van Vakbladvoordebloemisterij.nl en het magazine Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar