Floricultura wil prijserosie phalaenopsis halt toe roepen

  Directeur Ronald van Geest van Floricultura wil overproductie, prijserosie en uitwisselbaarheid van phalaenopsis een halt te roepen. De veredelaar/vermeerderaar uit Heemkerk ziet gelimiteerde uitgifte van bijzondere rassen daarbij als hulpmiddel.

  Op het  jaarlijkse seminar van Floricultura stond directeur Ronald van Geest in zijn presentatie vooral stil bij de situatie in de potorchideeënsector, met phalaenopsis als veruit belangrijkste vertegenwoordiger. De markt staat onder druk. „De bodem uit de prijsvorming lijkt eruit”, sprak Van Geest op het seminar. „Het is opvallend dat alle planten nog steeds worden verkocht. Ondanks de lage prijzen draait er nauwelijks iets door. Gelukkig blijft de prijsperceptie op de winkelvloer nog wel op een goed niveau.”

  Uitwisselbaarheid

  Uitwisselbaarheid is volgens Van Geest een belangrijke oorzaak van de neerwaartse prijsspiraal. Met herkenbare series en onderscheidende cultivars wil Floricultura de telers helpen aan meer onderscheidend vermogen en innovatief ondernemen ”, benadrukte hij. Limiteren ziet Van Geest als belangrijk hulpmiddel tegen overproductie. Limiteren waar dat mogelijk is, daarover ging hij ook tijdens na afloop van het seminar met klanten in gesprek. Belangrijkste is en blijft een zo hoog mogelijk rendement voor de teler.

  Drie series 

  Drie series heeft Floricultura inmiddels voor phalaenopsis. De zogenoemde Big Lip variëteiten zijn samengevoegd in de Lingua-serie en de Elastica-serie bevat phalaenopsis cultivars die uitermate geschikt zijn voor creatief gevormde toepassingen. Recent is de Flowerful-serie toegevoegd. Deze serie bevat cultivars waarvan met de bloeiwijze een vergelijking met een imposante bos bloemen gemakkelijk is gemaakt.

  Exclusief interview

  In een exclusief interview geeft Van Geest deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij meer uitleg over zijn visie, de strategie van Floricultura en de markt van phalaenopsis en andere orchideeën. Via deze link komt u bij de artikel in de digitale editie van het Vakblad voor de Bloemisterij

   

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties