Hortipoint Floriday wil pijnpunten oplossen

  Floriday wil pijnpunten oplossen

  0

  Het platform Floriday wil oplossingen bieden voor fundamentele pijnpunten voor kwekers. Op dit moment gebruiken de eerste kwekers voorzichtig het nieuwe platform en worden de eerste functionaliteiten getoetst aan de praktijk. Naar verwachting zullen aan het einde van het jaar alle kwekers aangesloten zijn op Floriday.

  Gerhard van der Bijl, Chief Digital Officier bij Royal FloraHolland, start het gesprek met te melden dat hij kiest voor een gefaseerde aanpak om kwekers aan te sluiten op platform Floriday. „In eerste instantie wilden wij zo snel mogelijk de overstap maken, maar daar zijn we van terug gekomen. We willen er zeker van zijn dat alles goed werkt en dat we leden verder helpen. We zijn nu in een mooie fase beland, namelijk dat we de eerste telers aansluiten en dat wij dus het systeem écht in de praktijk kunnen toetsen”, verklaart Van der Bijl.

  De veiling werkt samen met drie verschillende groepen kwekers (een met snijbloementelers, potplantentelers en internationale leden), peilt hun behoeften en richt het systeem in overleg met hen steeds verder in. Floriday wordt ontwikkeld door een team van Royal FloraHolland en FloraXchange. Jefry van den Hoeven, productowner Floriday, geeft ook aan dat het belangrijk is om snelheid niet ten koste van zorgvuldigheid te laten gaan. „De verleiding is groot om ’low hanging fruit’ te pakken, maar het is belangrijk dat de functionaliteiten aansluiten op de wensen van de gebruiker. We pakken de fundamentele pijnpunten voor de kwekers aan en bieden daar een oplossing voor”, beschrijft hij het proces.

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

   Cindy van der Zwet
   Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

   Reageer op dit artikel

   avatar