Geen diploma BBL-opleiding Nordwin College na fout

  Een groep van 26 studenten van de BBL-opleiding Hovenier aan het Nordwin College krijgt door een fout geen diploma. De studenten hebben namelijk hun keuzedelen niet afgerond. De fout kwam aan het licht na controle door de school zelf.

  Voorzitter van het College van Bestuur Ilona Duffer stelt dat de school er alles aan gaat doen om ervoor te zorgen dat de studenten alsnog op korte termijn hun diploma kunnen behalen.

  „In de komende week bieden we een examentraining en workshops aan. Studenten kunnen in de week van 15 juli een presentatie geven en daarmee de keuzedelen afronden. Voor die studenten geldt, dat zij in juli alsnog hun diploma krijgen. Als studenten door vakantie of andere omstandigheden niet in de gelegenheid zijn, bieden we nog een mogelijkheid aan in de laatste week van augustus. Deze studenten ontvangen hun diploma dan in september.”

  Onderwijsinspectie ingelicht

  Het Nordwin College heeft de Onderwijsinspectie ingelicht over de fout. Waar het precies is misgegaan, is nog niet duidelijk. Duffer: „We zijn nog aan het onderzoeken waar de fout precies ligt, maar de problemen hebben hun oorsprong in het verleden. De maanden december 2017 en januari 2018 waren binnen Nordwin College op bestuurlijk niveau hectische maanden, die hun weerslag hebben gehad in de organisatie.”

  In 2018 is een herstelplan opgesteld. Een groot deel van het afgelopen jaar heeft bestuurlijk in het teken gestaan van de uitvoering van het herstelplan. De belangrijke stakeholders, waaronder de Onderwijsinspectie, zijn van die ontwikkelingen op de hoogte.

  „Alhoewel Nordwin College het betreurt dat studenten hinder hebben ondervonden, zijn we blij dat de fout door onszelf is opgemerkt en dat we kunnen werken aan de oplossing daarvan,” aldus Duffer.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties