Helft bewoners wil tuin aanpakken om wateroverlast tegen te gaan

  Bijna 70% van inwoners die wateroverlast ondervinden, vindt dat gemeenten bestrating moeten vervangen door groen om dit tegen te aan. Iets meer dan de helft is bereid zelf aanpassingen in zijn eigen tuin te doen. Dat blijkt uit onderzoek door de NOS en regionale omroepen naar wateroverlast door klimaatverandering.

  Aan het onderzoek deden ruim 1700 mensen mee die zeggen problemen te ervaren door regenwater. De NOS en de regionale omroepen vroegen ook gemeenten hoe vaak ze problemen ervaren. Van de 235 gemeenten die reageerden zeggen 195 dat ze weleens wateroverlast hebben, 32 gemeenten zeggen dat het regelmatig voorkomt.

  Maatregelen

  Uit het onderzoek blijkt dat de meeste gemeenten volop bezig zijn om de omgeving klimaatbestendig te maken en maatregelen te nemen tegen wateroverlast. Bijna alle gemeenten zeggen bij aanleg van nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen rekening te houden met piekbuien.

  Meer dan de helft van de gemeenten is bezig regenwaterpijpen af te koppelen van het riool. Voor groene daken stelt een op de zes gemeenten geld beschikbaar.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties