HilverdaKooij en Florist Holland gaan fuseren

  Veredeling en vermeerderingsbedrijven HilverdaKooij en Florist Holland uit De Kwakel gaan fuseren. Het bedrijf zal in Nederland vanuit één locatie gaan werken.

  Door het bundelen van kennis en middelen willen de bedrijven het assortiment verder  verbeteren en uitbreiden. Daarnaast zal de gezamenlijke focus onder andere liggen op investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken. Samen groeit ook de wereldwijde productie doordat het gebundelde internationale netwerk bestaat uit productielocaties op elk continent.

  „Van twee sterke bedrijven maken we één. In alles. Dit betekent dat we in Nederland  vanuit één locatie gaan werken. De eerste stap daarvoor is al gezet door de aanschaf van 4 hectare grond aansluitend aan het terrein van Florist. Het streven is dat we vanaf 2020 allemaal op één locatie zitten”, aldus Melchior Moen, algemeen directeur Florist Holland.

  HilverdaKooij is wereldmarktleider op het gebied van selectie, veredeling en vermeerdering van Dianthus, Limonium en Alstroemeria variëteiten. Daarnaast veredelt, selecteert en vermeerdert HilverdaKooij ook Helleborus, Echinacea, Gypsophila en Scabiosa. Florist Holland veredelt en vermeerdert Gerbera voor snijbloemen en potplanten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties