Holstein Flowers, Esperit Plants en Del Golfo winnen Dutch Flower Awards 2021

  Tijdens de Trade Fair in Aalsmeer de Dutch Flower Awards 2021 uitgereikt aan Holstein Flowers, Esperit Plants en Del Golfo. Jan van Dam, CEO van Dutch Flower Group (DFG) reikte de prijzen uit aan deze winnaars in de respectievelijk categorieën Snijbloemen, Planten en Buitenlandse Leverancier. Het centrale thema was dit jaar “Groei door innovatie”.

  Nadat vorig jaar een ‘Big thank you award’ door de COVID-19 situatie online aan alle kwekers werd uitgereikt, kon dit jaar de traditionele Dutch Flower Awards uitreiking weer fysiek plaatsvinden. De 19e editie. Gerberakwekerij Holstein Flowers uit De Lier is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Snijbloemen. In de categorie Planten ging de onderscheiding naar potplantenkwekerij Esperit Plants uit ’s Gravenzande. Bloemenkwekerij Del Golfo, gevestigd in Italië, nabij Napels, werd de winnaar in de categorie Buitenlandse Leverancier.


  Preferred Partner Recognition
  Na de uitreiking van de Awards werd Roel Schoemaker van Glocalities, verrast met de toekenning van de Preferred Partner Recognition. Het in Amsterdam gevestigde Glocalities heeft de DFG-bedrijven de afgelopen jaren ondersteund met shoppersegmentatie onderzoek en meer recent een update van de consumentenontwikkeling in de kernlanden verzorgd voor Dutch Flower Group.

  Spannend 2022
  CEO Jan van Dam gaf in zijn speech aan dat ‘groei door innovatie’, het thema van de Dutch Flower Awards dit jaar, een belangrijk speerpunt is en de komende jaren blijft. Van Dam vertelde dat DFG nog veel kansen voor groei bij haar klanten ziet, door nog consumentgerichter te ontwikkelen en te blijven innoveren met haar kwekers. Investeren in zeevracht vanuit Zuid-Amerika en Afrika is daar onderdeel van, zei Van Dam.

  Het handelsbedrijf DFG is positief gestemd over de omzet van dit jaar, ten opzichte van 2020. Komend jaar ziet DFG grote uitdagingen binnen de keten op het gebied van kostenverhogingen door energie, materialen (door stijgende grondstofprijzen), logistiek en beschikbaarheid van bloemen en planten. „Het wordt een goed 2021 en een spannend 2022”, aldus Van Dam bij de uitreiking in de DFG-stand.

  Dutch Flower Group (DFG) bestaat uit ruim 30 gespecialiseerde handelsbedrijven. Samen zijn zij leidend in de import, export, handel en marktontwikkeling van snijbloemen, boeketten, planten en decoratief groen. In 2020 realiseerde DFG met haar ruim 5.000 medewerkers wereldwijd een omzet van €1,6 miljard.

  De trotse prijswinnaars met uiterst recht CEO Jan van Dam van DFG
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties