Honorair Consul plant 100.000 tulpen in Kiev

  De honorair consul van Oekraïne in Nederland heeft de eerste van 100.000 tulpenbollen geplant op het Maidan plein in Kiev. „Deze gift staat symbool voor de goede relatie tussen Nederland en Oekraïne. Nederland is de grootste investeerder in Oekraïne en de handel tussen de twee landen groeit”, aldus Emiel de Sévrèn Jacquet.

  De tulpen worden ook geplant om 30 jaren onafhankelijkheid van Oekraïne in 2021 te vieren. De tulpen bloeien in april 2021 en dan vindt een tulpenfestival plaatsvinden in Kiev. In bijzijn van onder andere de burgemeester van Kiev Vitali Klitschko ontvangt Kiev diverse politici, bestuurders en ondernemers uit Oekraïne en Nederland op het Maidan plein. Het Honorair Consulaat in Amsterdam organiseert in april een handelsmissie naar Kiev.

  De honorair consul van Oekraïne in Nederland Emiel de Sévrèn Jacquet heeft de eerste van 100.000 tulpenbollen geplant op het Maidan plein in Kiev.

  Het aantal van 100.000 heeft ook een symbolische waarde. Tijdens de pro-Europese revolutie in 2014 kwamen er meer dan honderd betogers om. Deze ‘Heavenly Hundred’ zijn nationale helden. „Om deze helden te gedenken planten we 1000 tulpen per persoon. Een gebaar om hem of haar te eren en ons respect te tonen voor deze buitengewoon moedige burgers”, verklaart de Sévrén Jacquet.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties