Tuin en Landschap nieuws Input gezocht voor protocol Aziatische duizendknopen

  Input gezocht voor protocol Aziatische duizendknopen

  0

  Voor het opstellen van een landelijk protocol hoe om te gaan met Aziatische duizendknopen zoekt Probos een meelezer uit de groenvoorziening. Medio 2019 moeten zowel het protocol als de bijbehorende bestekbepalingen voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

  Duizendknoop-Protocol

  Stichting Probos werkt voor het protocol samen met de kennis- en adviesbureaus Aequator Groen & Ruimte en Geofoxx Milieu Expertise. In het protocol komen richtlijnen voor het beheersen van Aziatische duizendknopen en het voorkomen van verdere verspreiding van de invasieve exoten.

  Voor alle gebruikersgroepen werkbaar zijn
  Om ervoor te zorgen dat het protocol werkbaar is voor alle gebruikersgroepen, willen de initiatiefnemers een leesgroep oprichten. Die kan input en feedback leveren. In de periode april tot en met juli 2019 plannen de initiatiefnemers een halve dag om bij elkaar te komen. Voor de leesgroep zoeken zij nog nog één à twee groenprofessionals. Aanmelden kan via Brancheorganisatie VHG.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar