IVN selecteert twaalf gemeenten voor Tiny Forests

  IVN Natuureducatie heeft de eerste twaalf Tiny Forest-partnergemeenten bekendgemaakt. Zij gaan dit najaar hun eerste minibos aanplanten. Het gaat om Almere, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht.

  Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos moet voor een gezondere leefomgeving in de buurt zorgen en buurtbewoners dichter bij elkaar brengen. De twaalf partnergemeenten zijn de eerste die IVN selecteerde uit ruim vijftig aanmeldingen. De twaalf leggen de komende drie jaar in totaal 56 Tiny Forests aan in samenwerking met IVN, scholen en buurtbewoners.

  De natuureducatie-club deed begin juni een oproep onder gemeenten om zich op te geven voor het Tiny Forests-project. Doel van dit project is om vóór 2021 minimaal 100 Tiny Forests te planten. Om dit te bereiken zoekt IVN in totaal 24 gemeenten die alle minimaal vier Tiny Forests aan willen leggen. Gemeenten die nu buiten de boot zijn gevallen hebben nog een kans. In het voorjaar van 2019 kunnen alle gemeenten zich (opnieuw) aanmelden.

  ’Samen met inwoners de stad groener maken’
  Alphen aan den Rijn is één van de twaalf gemeenten waar in november dit jaar al een Tiny Forest aangeplant wordt. Niek van ’t Wout, beleidsmedewerker Groen en Recreatie bij de gemeente: „Het nieuwe bomenbeleid van Alphen aan den Rijn hebben we samen met 1.100 bewoners opgesteld. Tiny Forest past heel goed binnen dit beleid. We willen graag samen met onze inwoners de stad groener maken en jonge boompjes de kans geven om echt oud te worden. Met Tiny Forest werken we aan beide doelen.’’

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties