Jury Bloem&Blad Talent Award stelt zich voor

  Op 10 januari vindt de finale plaats van de Bloem&Blad Talent Award tijdens de Trendz vakbeurs. Drie juryleden zullen het werk van de drie finalisten beoordelen. Wij stellen hen vast aan jullie voor! 

  De jury van de Bloem&Blad Talent Award bestaat uit drie leden uit verschillende bedrijfstakken. Twee van hen zijn geen onbekenden. Deze juryleden zaten de eerdere edities ook al in de jury.

  Styling
  Katja van Ewijk zat vorig jaar voor het eerst in de jury. Zij zal ook dit jaar weer de styling beoordelen. Katja is eigenaresse van Personalgreen, dat gespecialiseerd is in interieurstyling en -beplanting. Daarnaast is zij actief lid van de vereniging van interieurstylisten BNS Crisp. Gefascineerd door de natuur haalt Katja inspiratie uit de vormen van bloemen en planten. 

  Vaktechniek
  Pascal Zijlmans is eigenaar van Ambianze Zijlmans Bloem & Sfeer in Kaatsheuvel en certified judge volgens het Florint-systeem. Als jurylid en examinator moet je goed kunnen onderbouwen waarom iets goed is of niet. De kwaliteit van het vak wordt daarmee hoog gehouden. Dat vind Pascal heel belangrijk. Als juryvoorzitter houdt hij in de gaten dat iedereen zich houdt aan de criteria van het internationale 100-puntensysteem van Florint, zoals kleur, idee, compositie en techniek.

  De klant
  Het derde jurylid is consumentendeskundige Onne Gerritsen uit Amsterdam. Hij zal vooral met een ‘consumentenoog’ kijken naar de werkstukken van de finalisten. Hij heeft jarenlange ervaring als strategisch marketeer voor onder meer Albert Heijn en ICC Chemicals en is gastdocent strategische marketing aan de universiteiten Groningen en Maastricht. omschrijft zichzelf als ‘een creatieve cultuurliefhebber die waarde hecht aan innovatie en een interieur met designstukken, bloemen en planten’.

  Finalewedstrijd
  De finale van de Bloem&Blad Talent Award vindt plaats op zaterdag 10 januari op de Trendz vakbeurs. De kandidaten krijgen drie opdrachten waarbij hun creativiteit en originaliteit volgens vaste criteria worden beoordeeld. In de eerste opdracht staan trends centraal. De finalisten mogen deze opdracht thuis voorbereiden en krijgen de verse bloemen voor de opdracht uitgereikt. Opdracht twee heeft als thema ‘Oud en Nieuw’. Ze krijgen een ‘oude’ vaas waarop ze een vernieuwend boeket moeten maken. En opdracht drie is een verrassingsopdracht. In een mysterybox, die de kandidaten ter plekke krijgen uitgereikt, zit een aantal ‘vreemde’ objecten die ze moeten gebruiken.


  Prijzen
  De winnaar draagt een jaar lang de titel Bloem&Blad Talent 2022, ontvangt een mooi award en krijgt een interview in Bloem&Blad.

  De Bloem&Blad Talent Award wordt mede mogelijk gemaakt door Bloemengroothandel Van der VijverSmithers Oasis en plantengroothandel MEERgroothandel.

  Wil jij ook meedoen? Klik hier voor de voorwaarden en om je in te schrijven!

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties