Meer kans op extra importbloemen via Schiphol

  De kans dat er dit jaar extra vrachtvluchten op Schiphol mogelijk worden, is toegenomen nu de onafhankelijke slotcoördinator van Schiphol oordeelt dat een plan hiervoor – de zogeheten Local Rule 2 – uitvoerbaar is. Het is nu aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om een definitieve beslissing te nemen.

  Als de minister groen licht geeft voor het plan, is dat goed nieuws voor bloemenexporteurs omdat luchtvaartmaatschappijen dan meer bloemen uit bijvoorbeeld Kenia kunnen invliegen op Schiphol. Local Rule 2 is een richtsnoer voor de verdeling van overgebleven slots op Schiphol. Een kwart daarvan mag volgens dat richtsnoer voor luchtvracht gebruikt worden.

  Foto: Shutterstock

  Halverwege vorig jaar keurde Van Nieuwenhuizen een eerder concept van Local Rule 2 nog af. Een verbeterde versie kon op juridische aspecten en effectiviteit wél op instemming van de bewindsvrouw rekenen. De slotcoördinator van Schiphol, officieel de Airport Coordination Netherlands (ACNL) geheten, zou eind vorig jaar beoordelen of het richtsnoer praktisch uitvoerbaar is. Iets later dan verwacht, is dat oordeel nu gekomen, waarbij de ACNL de Local Rule dus, behoudens een aantal details, uitvoerbaar acht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties