Koning bezoekt Green Capital Nijmegen

  Koning Willem-Alexander bracht woensdag 4 juli een bezoek aan Nijmegen, European Green Capital 2018. De koning liet zich onder meer informeren over het natuurgebied De Stadswaard en operatie Steenbreek.

  Nijmegen is in 2017 door de Europese Commissie verkozen tot ’meest duurzame hoofdstad van Europa’. Op 20 januari 2018 nam ze de titel over van de Duitse stad Essen. Nijmegen won de titel omdat de stad volgens de Europese jury jarenlang heeft gewerkt aan vergroening en verduurzaming en in staat blijkt inwoners, bedrijven en overheid samen te brengen onder de noemer ’groene stad’.

  Koning Willem-Alexander bezoekt Green Capital Nijmegen
  Koining Willem-Alexander wordt door boswachter Thijmen van Heerde rondgeleid in De Stadswaard (Foto: Paulien Varkevisser)

  Tijdens zijn bezoek sprak de Koning met vertegenwoordigers van allerlei duurzame initiatieven, waaronder ’Actie Steenbreek tegels eruit, plantjes erin’. Daarnaast liet hij zich door boswachter Thijmen van Heerde van Staatsbosbeheer rondleiden in De Stadswaard, een natuurgebied in de uiterwaarden dat slechts op een paar 100 m van het centrum van Nijmegen ligt.

  Koning Willem-Alexander bezoekt Green Capital Nijmegen
  Uitzicht vanaf de hoge brug over De Stadswaard. (Foto: Paulien Varkevisser)

  Voortrekkersrol
  The European Green Capital Award is een initiatief van de Europese Commissie. Ieder jaar wordt de Award toegekend aan een Europese stad die een voortrekkersrol vervult op het gebied van duurzaamheid en daarmee een inspiratiebron vormt voor andere steden. Eerdere Green Capitals waren Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz, Nantes, Kopenhagen, Bristol, Ljubljana en Essen. In 2019 wordt Oslo Green Capital en in 2020 Lissabon.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties