Koninklijke onderscheiding voor Oudolf, privétuin gesloten

  Piet Oudolf is zaterdag door koning Willem-Alexander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Het was tevens de laatste dag dat de tuinen van Oudolf in Hummelo voor het publiek geopend waren.

  De tuinontwerper geniet wereldwijd grote faam, vanuit de hele wereld kwamen bezoekers naar zijn privétuin in Hummelo. Daarnaast is Oudolf bekend van iconische projecten als de Highline in New York en de Gardens of Remembrance in Battery Parc, ontworpen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op de WTC-torens.

  Tuin Piet OudolfIn eigen land is het genie van Oudolf lange tijd onderbelicht gebleven, maar de laatste jaren is daar verandering in gekomen. Zo is Oudolf in 2013 voor zijn oeuvre bekroond met de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfondsprijs. In 2014 ontving hij de Rotterdam-Maaskantprijs. Onlangs ontving Oudolf de Singer Prijs en een eredoctoraat van de University of Sheffield.

  Piet Oudolf ontving de koninklijke versierselen uit handen van de burgemeester van Bronckhorst.

  In het komende nummer van Tuin en Landschap, nummer 22, staat een artikel over het plein dat Piet Oudolf inrichtte ter gelegenheid van het het internationale landschapsevenement I Maestri del Paesaggio in Bergamo.

  Bekijk een item op EenVandaag over de laatste dag van de tuinen van Oudolf in Hummelo.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties