Kwekerij Mustang komt met eigen amaryllissoort

  Kwekerij Mustang uit Angeren werkt aan de opbouw van een eigen amaryllissoort die ze uit een toevalstreffer hebben verkregen. Eigenaren Billy en Jacqueline Mechels noemen het een uniek soort. „Zo uniek dat we het ras naar onze dochter hebben vernoemd. Een zeer sterk soort met een lang vaasleven. Stelen van 80 cm zijn geen enkel probleem”, laten ze weten.

  Vertel eens de geschiedenis van Suze?

  „In 2003 hebben we de soort als toevalstreffer in ons gewas aangetroffen. In 2013 zijn we er met de inmiddels 30 bollen serieus werk van gaan maken. Tot drie keer toe de helft van de bollen vermeerdert. Voor 2020 hopen we zodanig in productie te zijn dat we wekelijks 2 tot 3 karren voor de klok kunnen brengen.”

  Wat maakt Suze uniek?

  „Suze heeft bij opkomst een zalmroze kleur. Zodra zij in bloei komt, laat ze een heldere roze tint zien met een paars oog. Vooral de pasteltint is verrassend tussen de over het algemeen veel hardere roze soorten. Uiteindelijk geeft Suze grote bloemen van zeer goede kwaliteit verdeeld over 2 of meer stelen per bol.”

  Dus van kleine kwekers zijn ook kwalitatief goede amaryllissen te krijgen?

  „Zondermeer. Dat willen handelaren wel eens uit het oog verliezen, zeker als jouw kwekerij niet in het Westland of Aalsmeer staat. Wij zijn 12 weken op de markt met amaryllisen tegen 20 weken bij de grotere kwekers. Dan is het toch harder knokken voor naamsbekendheid. We hopen met Suze beter aan de weg te timmeren.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties