Laarbeek wint Operatie Steenbreektrofee

  De gemeente Laarbeek, in 2016 winnaar van de nationale groencompetitie en in 2017 winnaar van het goud in de Europese competitie, heeft donderdag de Steenbreektrofee gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Tweede Kamerlid Isabelle Diks, ambassadeur van Operatie Steenbreek.

  In totaal waren er zes gemeenten genomineerd voor de Steenbreektrofee: Almelo, Eindhoven, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden en Oss. Deze laatste gemeente krijgt de aanmoedigingsprijs.

  De jury was unaniem in haar oordeel. Isabelle Diks: „Laarbeek heeft in 2016 goud gewonnen in de nationale groencompetitie Entente Florale en in 2017 goud in de Europese competitie. En dit jaar vindt daar de Entente ‘locale’ plaats (Groenstrijd 2.0) om de inwoners nauw bij de vergroeningsopgave te betrekken. De jury is vol lof over de langetermijnaanpak waarbij inwoners een jaar actief worden betrokken bij de actie. De jury prijst de samenwerking met het lokale, groene bedrijfsleven. Tot slot prees de jury deze actie, omdat de wedstrijd in team/straatverband plaatsvindt. De actie dooradert hiermee de hele gemeente. Dit bevordert de trots op de eigen straat waardoor men verantwoordelijkheid neemt voor de omgeving én het is goed voor de sociale cohesie.”

  Aanmoedigingsprijs

  De gemeente Oss ontving uit handen van Isabelle Diks de aanmoedigingsprijs. De inzet van de social media-kanalen en met name de aansprekende filmpjes op YouTube vindt de jury sterk. Dit spreekt met name de doelgroep kinderen en jongeren aan. Ook zij worden op deze wijze bewust gemaakt over het grote belang van een groene leefomgeving.

  Diks: „Volgens de jury is deze aanpak dan ook de springplank tot meer, want de concrete acties ontbreken nu nog. Het advies van de jury is dan ook om nu door te zetten en aan de slag te gaan met de realisatie.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties