Leerlingen Helicon helpen bij planten bomen op Boomfeestdag

  Nationale Boomfeestdag heeft weer heel wat groen gebracht in het land. In Nijmegen staken leerlingen van Helicon MBO de handen uit de mouwen om te helpen meer dan 6000 bomen en heesters aan te planten bij 32 basisscholen. Zodoende zijn 4000 tegels verwijderd die hebben plaatsgemaakt voor meer groen rond de scholen.

  Leerlingen van Helicon MBO Nijmegen namen een deel van de begeleiding op zich tijdens de Boomfeestdag. Samen met de basisschoolleerlingen hebben ze de bomen vakkundig geplant en voorzien van boompalen.

  Competenties

  Jitse Noordermeer, docent en initiatiefnemer bij Helicon MBO Nijmegen: „Voor leerlingen van Tuin- en landschapsinrichting en de Hoveniersopleiding is het leuk en vooral zinvol om te helpen tijdens de Boomfeestdag. Zo kunnen ze, naast praktische vaardigheden, werken aan een aantal belangrijke competenties, zoals het aansturen van groepen en het geven van instructies. Daarnaast geven wij als school, vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, graag het goede voorbeeld en willen we met dit soort groene projecten bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Daar zijn we met de nieuwe, brede studierichting Stad en mens ook volop mee bezig. Deze opleiding brengt professionals voort die de uitdagingen van de groeiende groene stad, zoals Nijmegen, aankunnen.”

  Leerlingen van Helicon MBO Nijmegen namen een deel van de begeleiding op zich tijdens de Boomfeestdag.

  Green Capital

  Nijmegen is houder van titel Green Capital 2018 en mag de gemeente zich de groenste stad van Europa noemen. In dit jaar wil Nijmegen aan Nederland en Europa laten zien hoe samen wordt geïnvesteerd in voedsel en gezondheid, mobiliteit, een circulaire economie en een groenere leefomgeving.

  In het najaar van 2018 komen er nog eens bijna 1.000 inheemse bomen en struiken bij in de bossen van de gemeente.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties