Lerarenstaking Noord-Holland, Utrecht en Flevoland valt samen met Boomfeestdag

  Op woensdag 14 maart gaan leerkrachten van de basisscholen in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland staken. Deze stakingen vallen op dezelfde dag als de Nationale Boomfeestdag.

  De datum voor de Nationale Boomfeestdag blijft staan op woensdag 14 maart, omdat het een nationaal evenement betreft. Voor de betreffende provincies is het advies om eerst bij de deelnemende scholen te informeren of de leerkrachten ook gaan staken.

  Aan de hand van die informatie ligt het bij de organiserende organisaties om te beslissen of ze de Boomfeestdag-viering op deze dag door laten gaan. Stichting Nationale Boomfeestdag laat de organiserende partijen vanwege de bijzondere situatie vrij om eventueel op een andere dag naar keuze de Boomfeestdag te organiseren.

  Essentaksterfte

  Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar essentakstefte. Het landelijk startschot wordt gegeven in de gemeente Oldambt, Groningen. In  samenwerking met provincie Groningen, gemeente Oldambt en Staatsbosbeheer planten scholieren meer dan 1.000 bomen in dorpsbos De Hoogte, als start van de Essenvervang-campagne.

  Fractievoorzitters van de Tweede Kamer-partijen en lijsttrekkers uit Oldambt gaan, onder leiding van Boomfeestdag-voorzitter Albert Verlinde, in debat met 350 kinderen uit Oldambt. Onder andere over de klimaatdoelen, het belang van natuureducatie in het onderwijs en over essentaksterfte. Dit omdat de week erop de gemeenteraadverkiezingen zijn en er zo extra politieke aandacht is voor klimaat en het belang van groen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties