Live interviews op Future Green City

  De redactie van Tuin en Landschap neemt tijdens Future Green City (29 en 30 november, 1 december, Brabanthallen Den Bosch) live interviews af over actuele groene onderwerpen.

  Dinsdag 29 november 15.00 uurKars Veling
  Kars Veling is projectleider bij de Vlinderstichting. Vorig jaar tekende de Vlinderstichting op Future Green City, samen met diverse andere partijen, de Green Deal 1000 hectare Nieuwe Stedelijke Natuur. Doel van deze green deal is om minimaal 1000 hectare natuurlijk beheerd groen in of aan de rand van bebouwd gebied te realiseren. Hoe staat het nu met de green deal? Hoeveel hectare is er al gerealiseerd? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het interview door Ralph Mens, hoofdredacteur van Tuin en Landschap. Het interview vindt plaats op podium Talk of the Town.

  Woensdag 30 november 12.20 uurAuke Doornbosch
  Auke Doornbosch is projectmanager circulaire economie bij de gemeente Hengelo. Hengelo is de eerste gemeente die op grote schaal groenafval fermenteert en als mulch en bodemverbeteraar terugbrengt in het gemeentelijk groen. Door het blad onder zuurstofloze omstandigheden te laten fermenteren, ontstaat er een hoogwaardige ’supercompost’ (Bokashi) die meer energie en voedingsstoffen bevat dan gewone compost. Daarbij wordt geen CO2 uitgestoten zoals bij composteren wel het geval is. Peter Bennink, vakredacteur van Tuin en Landschap, interviewt Doornbosch in Theater Noord.

  Donderdag 1 december 16.10 uurDeboraTreep
  Debora Treep is opleidingsdocent Urban Green Development aan het Wellantcollege Amsterdam. Deze mbo-opleiding richt zich op een zo goed mogelijk functioneren in een op de toekomst gerichte leefomgeving. Studenten zijn Urban Green Development-werkers die een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving in de meest brede zin. Deze studenten zullen diensten verlenen op basis van MVO, en projecten leiden waarin natuurlijke beplanting en een rijke biodiversiteit hand in hand gaan met een moderne leefomgeving en ecologisch beheer en techniek. Miranda Vrolijk, vakredacteur van Tuin en Landschap, interviewt Treep in Theater Noord.