M. van der Spek schenkt insectenhotel aan Natuurtuin Zoetermeer

  M. van der Spek Groep heeft een nieuw insectenhotel geplaatst in de Natuurtuin Zoetermeer. Nadat vandalen op 14 april het bestaande insectenhotel hadden vernield, bood M. van der Spek aan om kosteloos een nieuw insectenhotel te maken en te plaatsen.

  Onder toeziend oog van voorzitter van de Stichting Vrienden Natuurtuin Zoetermeer Ed Booneman en bestuurslid Hans van der Smagt, plaatsten twee medewerkers van het hoveniersbedrijf het insectenhotel. Het hotel is op maat gemaakt in de timmerwerkplaats van het bedrijf en is een eigen ontwerp.

  Veertigjarig bestaan

  M. van der Spek Groep, het familiebedrijf van oprichter Rien van der Spek en zijn zoons Stefan en Robbert-Jan, viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. Ook de Natuurtuin bestaat dit jaar veertig jaar. „In het kader van ons jubileum willen wij graag bijdragen aan het herstel van de Natuurtuin na de vernieling. Tevens voelen wij ons verbonden met Zoetermeer. Wij dragen organisaties die zich belangeloos inzetten voor de biodiversiteit en de natuur in Zoetermeer een warm hart toe en willen daarom ons steentje bijdragen”, aldus Robbert-Jan van der Spek.

  Ondersteunen

  Booneman is enthousiast: „Wij vonden het ontzettend leuk om een berichtje van M. van der Spek te krijgen met hun aanbod om een insectenhotel te schenken. Dat juist ook een groenvoorziener het nut van ons werk als vrijwilligers inziet en ons op deze manier daarin wil ondersteunen, dat vind ik geweldig.”

  Inmiddels is ook het vernielde insectenhotel weer in ere herstelt. Beide insectenhotels staan aan de rand van een onlangs ingezaaide bloemenweide wat in de zomer volop insecten en vlinders zal trekken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties