Marcel van Tol: ‘Het is duidelijk dat er zorgen zijn bij de leden’

  „Het is duidelijk dat er zorgen zijn bij leden. Dat ervaren we zelf ook. Ik hoor dat zowel binnen en buiten de Ledenraad.” Dit zegt voorzitter van de Ledenraad van Royal FloraHolland Marcel van Tol in reactie op de noodrem-petitie van FloriNEE.

  Zomerbloementeler Van Tol ontving de petitie afgelopen vrijdag. „Het is duidelijk dat er zorgen zijn bij leden. Dat ervaren we zelf ook. Ik hoor dat zowel binnen en buiten de Ledenraad. Maar wat ik het meest belangrijk vind, is om er achter te komen wat hierachter zit. Wat drijft de mensen om deze petitie te ondertekenen? Ik ben daarom blij met de concrete informatie die we nu gekregen hebben.”

  Foto Royal FloraHolland

  De petitie is ondertekend door leden van Royal FloraHolland en niet-leden. Of de response van leden tenminste 5% van de stemwaarde van Royal FloraHolland vertegenwoordigt, is nog niet bekend. Van Tol: „We gaan ervan uit dat de initiatiefnemers hun werk goed hebben gedaan. Formeel moeten we nog wel bekijken of de petitie voldoet aan de regels die we daarvoor hebben afgesproken in de coöperatie. Maar het is duidelijk dat er zorgen zijn bij leden.”

  De eerstvolgende stap in de procedure is een formele ontvangstbevestiging vanuit de Ledenraad aan de contactpersoon van de petitie. “Daarvoor staan 10 dagen. Ik denk dat we die 10 dagen niet nodig hebben, ik wil hier in goed tempo mee doorgaan. Ik verwacht dat dat voor de hele Ledenraad geldt.”

  Als er aan de voorwaarden voor een extra ledenvergadering is voldaan, dan overlegt de ledenraad met de RvC en de directie van RFH over de extra vergadering. De ledenraad besluit vervolgens of de extra vergadering er komt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties