Hortipoint Minder tekenbeten door warme en droge weer

  Minder tekenbeten door warme en droge weer

  0

  De aanhoudende droogte en warmte lijkt ook een positief aspect te hebben. Het aantal geregistreerde tekenbeten is afgelopen maand namelijk flink gekelderd. Dat meldt Nature Today op haar website. Mogelijk ‘verstoppen’ de teken zich om uitdroging te voorkomen.

  In de maanden juni en juli krijgen onderzoekers van het RIVM en Wageningen University via Tekenradar.nl altijd de meeste meldingen van tekenbeten binnen. In deze twee maanden lopen we in Nederland elk jaar meer dan 500.000 tekenbeten op.

  Ook dit jaar kwamen in juni heel veel meldingen binnen, maar begin juli daalde dat aantal opeens heel sterk. Het aantal meldingen op Tekenradar.nl lag de afgelopen twee weken bijna twee derde lager ten opzichte van dezelfde periode in voorgaande jaren.

  Aantal tekenbeetmeldingen per week ontvangen via Tekenradar.nl in 2018 vergeleken met het 5-jaarsgemiddelde (Bron: Tekenradar.nl)

  Toch is het van belang om alert te blijven op tekenbeten, zowel voor recreanten als voor professionals die dagelijks in het groen werken. Er worden namelijk net zo veel tekenbeten gemeld als in een gemiddeld voorjaar: wekelijks lopen nog steeds duizenden mensen een tekenbeet op.

  Reageer op dit artikel

  avatar