Vakblad voor de Bloemisterij Corona Minister Schouten steekt sierteeltsector hart onder de riem

  Minister Schouten steekt sierteeltsector hart onder de riem

  0

  Landbouwminister Carola Schouten van LNV heeft 24 maart bloemen en planten aan bewoners en personeel van Sonneburgh in Rotterdam overhandigd. Hiermee wil de minister enerzijds de sierteeltsector een hart onder de riem steken en anderzijds de bewoners van het verzorgingshuis steunen in deze moeilijke tijd.

  Minister Carola Schouten van LNV overhandigde op 24 maart met gepaste afstand bloemen en planten aan bewoners en personeel van Sonneburgh in Rotterdam.

  In haar toelichting voor de aanwezige pers, sprak de minister haar waardering uit voor de warme initiatieven die de afgelopen dagen zijn opgestart om zowel de ouderen een fleurig moment te bezorgen, als de getroffen sierteeltsector te ondersteunen. Met het bezoek aan Sonneburgh gaf zij het goede voorbeeld aan de rest van Nederland.

  Mentale steun

  De sierteeltsector zit midden in het hoogseizoen vanwege de aanloop naar Moederdag en Pasen. Door het sluiten van grenzen en het missen van deze hoogtijdagen komt de klap voor ondernemers extra hard aan. Door creatieve verkoopacties wordt nog wat omzet gemaakt, maar ontvangen de telers vooral ook mentale steun. Minister Schouten heeft de uitdaging in ieder geval aangenomen en toegezegd ook collega-ministers te enthousiasmeren.

  Reageer op dit artikel

  avatar