Natuurorganisaties teleurgesteld in regeerakkoord

  De gezamenlijke natuurorganisaties (LandschappenNL, Vogelbescherming Nederland, Stichting de Noordzee, SoortenNL, IVN en IUCN NL) zijn teleurgesteld in het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dat schrijven zij in een gezamenlijke verklaring.

  „Ondanks dat dit regeerakkoord door deze partijen als ‘het groenste regeerakkoord ooit’ wordt bestempeld, is er geen enkele concrete ambitie om de teruggang van natuur en biodiversiteit en de aantasting van het Nederlandse landschap tegen te gaan. Groen gaat kennelijk niet over natuur en landschap.”

  Achteruitgang

  De natuurorganisaties wijzen er op dat Nederland met dit regeerakkoord de internationaal afgesproken doelstellingen om de achteruitgang van biodiversiteit te stoppen niet haalt. Verder dan behouden van bestaande regelgeving op natuur en milieu komt de nieuwe coalitie in het regeerakkoord niet.

  Zeldzame lichtpuntjes zijn volgens de organisaties het voornemen voor een beheerautoriteit voor de Wadden en extra middelen voor onder meer de vernatting van het veenweidegebied. „Deze lichtpuntjes zijn echter volstrekt onvoldoende gezien de grote opgaven die bestaan voor herstel van natuur en biodiversiteit.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties