Nederland bouwt kassen en replica World Horti Center in China

  Dutch Greenhouse Delta – een consortium van Nederlandse kassenbouwers, toeleveranciers, installateurs en belangenbehartigers – gaat de komende jaren meehelpen aan de ontwikkeling van het Jiashan Sino-Dutch Industrial Park, een 420 ha tellend high tech glastuinbouwcomplex waarin een replica komt van het World Horti Center.

  Partijen hebben daarvoor gisteren een ’memorandum of understanding’ ondertekend tijdens het China-Netherlands Business Forum in Den Haag. Bij de plechtigheid waren de Chinese premier Li Keqiang, premier Mark Rutte en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

  Artist impression van het toekomstige High-Tech Agriculture Park in Jiashan, China. (Beeld: KuiperCompagnons)

  Afgesproken is dat het Nederlandse bedrijfsleven in China daadwerkelijk ruimte krijgt om de meest geavanceerde glastuinbouwprojecten te demonstreren. Op een oppervlakte van 420 ha, vergelijkbaar met 10% van het Westlandse glastuinbouwareaal, wordt binnen vijf jaar het High-Tech Agriculture Park gebouwd. Het is onderdeel van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park dat sinds 2014 in ontwikkeling is.

  Langdurige samenwerking
  Voorzitter Hein van der Sande van Dutch Greenhouse Delta noemt de ’memorandum of understanding’ het startsein en een echte impuls voor de Nederlandse glastuinbouw. „Nu kunnen we kennisuitwisseling en business development nog verder intensiveren. We kijken uit naar langdurige strategische samenwerking op alle fronten – van R&D tot educatie en van marketing tot technologie – waarbij een Horti Center in Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park het belangrijkste platform wordt voor het glastuinbouwcluster daar.”

  Eind november reist een delegatie van Dutch Greenhouse Delta naar Jiashan om de overeenkomst en planning verder te concretiseren in samenspraak met overheid, potentiële investeerders, telersverenigingen en retail.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties