Nieuw voedselbos in Trompenburg Rotterdam geopend

  Zaterdag 1 september opende in Trompenburg Tuinen & Arboretum Rotterdam een nieuw voedselbos. Pauline Schouwenburg van Rotterdamse Nieuwe onthulde als openingshandeling de nieuwe entree van de ‘Overtuin’; een stuk Trompenburg aan de andere kant van de Groene Wetering in Kralingen.

  Na bijna een jaar kunnen bezoekers van botanische tuin Trompenburg de Overtuin weer bezoeken. De aanleg van het voedselbos kost veel tijd en geld. Daarna kan het bos zich vrijwel zelfstandig ontwikkelen, met minimale ondersteuning van de tuinmannen en -vrouwen van Trompenburg, en biedt het ruimte aan activiteiten op het gebied van (natuur)educatie, voeding en duurzaamheid.

  Hiervoor moet nog wel de toegankelijkheid verbeterd worden. Paden moeten verhard worden met hier en daar een zitje; borden met informatie moeten worden gemaakt en geplaatst. En natuurlijk moet er nog veel aangeplant worden.

  Crowdfunding

  Voor het voedselbos is Trompenburg een Crowdfundingsactie gestart. Op www.voorjebuurt.nl kunnen bezoekers en andere geïnteresseerden doneren om mee te helpen met het aanleggen van het Voeselbos.

  Vanaf zondag 2 september zijn bezoekers weer van harte welkom. Entree via Trompenburg aan de Honingerdijk 86.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties