Norminstituut Bomen lanceert nieuw Handboek Bomen op gebruikersdag

  Op de gebruikersdag in het Energiehuis in Dordrecht presenteerden Marc Meijer en Henri Rogaar van het Norminstituut Bomen afgelopen donderdag het Handboek Bomen 2018. Het ’oude’ Handboek uit 2014 was in de afgelopen jaren geüpdatet en aangevuld met een aantal addenda. De afgelopen anderhalf jaar is, in samenwerking met een validatiecommissie, gewerkt aan een geheel herziene versie.

  Kwaliteitseisen
  Het Handboek Bomen bevat gestandaardiseerde kwaliteitseisen, richtlijnen en normen voor de uitvoering van werkzaamheden in, rond en met bomen. Het Handboek Bomen wordt gebruikt om de professionele kwaliteitszorg rond bomen te borgen. Dat kan bijvoorbeeld door naar het Handboek Bomen te verwijzen in een boombeleidsplan of in aanbestedingen.

  Naast de presentatie van het Handboek Bomen 2018 kregen de circa 260 aanwezige vertegenwoordigers van licentiehouders een dagvullend programma voorgeschoteld. Hierin waren onder meer presentaties van Oege van Oevering over het Boombeheer in Dordrecht, en de introductie van de data-inspecteur bomen (waarover meer te lezen is in Tuin en Landschap 8 van 2018).

  Schepen van Leuven
  Voor veel verwarring en hilariteit zorgde een optreden van cabaretière Jacqueline Kerkhof die zich voordeed als Chantal Verspaayen, Schepen van Leuven en eerste Belgische licentiehouder van het Handboek Bomen, waarmee het Norminstituut officieel een internationale organisatie geworden was.

  Foto’s: Pim Mul

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties