Omzet hoveniers en groenvoorzieners stijgt met 10%

  De omzet van hoveniers en groenvoorzieners, aangesloten bij de VHG, steeg in 2017 met 10%. Dat blijkt uit het CBS Brancherapport 2017. Het is de grootste stijging in zeven jaar tijd.

  Bedrijven die bij de VHG zijn aangesloten genereerden in 2017 een omzet van €1,3 miljard. Hiervan kwam 97% voor rekening van groenvoorzieners, inclusief dak- en gevelbegroeners, en hoveniers. De totale omzet van VHG-leden steeg in 2017 met 10,2%  ten opzichte van 2016.

  Kleine en grote bedrijven

  De splitsing naar bedrijfsgrootte laat zien dat de groei zowel afkomstig is van kleine als van grote bedrijven. Alle bedrijfsgroepen boekten in ieder kwartaal van 2017 meer omzet dan in hetzelfde kwartaal in 2016. Regionaal gezien hebben VHG-leden in alle provincies meer omzet behaald dan een jaar eerder. VHG-leden in Flevoland spanden de kroon met bijna 15% omzetgroei.

  Banen
  VHG-leden waren samen goed voor 20.932 banen waarvan de meeste banen bij de groenvoorzieners inclusief dak- en gevelbegroeners en de hoveniers horen. Bijna driekwart van alle banen bij de VHG-leden bestaan uit een vaste arbeidsrelatie. Ook is in ruim 75% van de gevallen sprake van een voltijdsbaan.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties