Ondernemers Delft en Westland vragen meeste octrooien aan

  Van alle regio’s in Nederland vragen ondernemers in Delft en het Westland het vaakst Nederlandse octrooien aan. Ze vragen ruim drie keer zoveel octrooien aan als bedrijven in de andere innovatiefste regio’s Eindhoven en Zuidwest-Gelderland. Dat blijkt uit jaarcijfers over 2018 van Octrooicentrum Nederland, de octrooiverlenende instantie voor Nederland.

  De regio Delft, inclusief het Westland, heeft met meer dan 100 octrooien per 100.000 inwoners de hoogste octrooidichtheid voor wat betreft de verleende octrooien onder de Rijksoctrooiwet in de periode 2017-2018. De octrooiaanvragers zijn de TU Delft (inclusief spin-offs) en technologisch innovatieve mkb’ers in de regio, zo meldt Octrooicentrum Nederland.

  Zuidoost-Noord-Brabant (Eindhoven en omgeving) en Zuidwest-Gelderland (Geldermalsen, Tiel en omgeving) volgen op ruime afstand. Deze regio’s vroegen respectievelijk 35 en 27 octrooien per 100.000 inwoners aan.

  Eindhoven: vooral internationale octrooien
  Gaat het om Europese en/of internationale octrooien dan staat de regio Eindhoven bovenaan. Niet verwonderlijk, met vestigingen van grote bedrijven als Philips, ASML en NXP. Bedrijven in deze regio vroegen 220 internationale octrooien aan per 100.000 inwoners. De octrooien zijn voor het grootste deel (55%) afkomstig van Philips.

  De regio Zuid-Limburg (DSM) was goed voor 38 aanvragen en de agglomeratie Den Haag (Shell, TNO) voor 30 aanvragen per 100.000 inwoners.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties