Open avond Helicon MBO Nijmegen

  Op vrijdag 16 november houdt Helicon MBO Nijmegen een open avond. Alle mbo-opleidingen verzorgen presentaties en workshops. Daarnaast gaan hoveniersstudenten de strijd met elkaar aan tijdens een tuinenwedstrijd in de Landschapshal van de school. Het winnende team doet namens Helicon MBO Nijmegen mee met de officiële kwalificatieronde van de ‘Nationale Wedstrijd Tuinaanleg’.

  Tijdens de open avond zijn er workshops op het gebied van Dier, Stad en mens en Tuin en landschap. De nieuwe opleiding Maatschappelijke zorg en groen, waarbij studenten worden opgeleid om mensen met een hulpvraag te begeleiden in een groene omgeving, is ook vertegenwoordigd.

  Voorronde tuinenwedstrijd

  Ter voorbereiding op de officiële kwalificatieronde van de ‘Nationale Wedstrijd Tuinaanleg’ eind januari, gaan zeven teams de strijd met elkaar aan in de Landschapshal van de school. Studenten van de opleidingen Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting leggen een tuin van 3 bij 3 meter aan, bestaande uit bestrating, beplanting, een waterornament en gazon.

  1In de Landschapshal van Helicon worden de tuinaanlegwedstrijden gehouden. (Foto: Eveline van Elk)

  De studenten en tuinen worden beoordeeld door een tweekoppige jury, bestaande uit Huub van Aar, vakdocent Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting, en Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern. Het winnende team doet namens Helicon MBO Nijmegen mee met de officiële kwalificatieronde van de ‘Nationale Wedstrijd Tuinaanleg’ op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. De oplevering van de tuinen is tijdens de open avond, om 20.15 uur.

  De open avond is voor iedereen toegankelijk en duurt van 18.30 tot 21.00 uur op Energieweg 19 in Nijmegen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties