Piet Oudolf bekroond door Britse SGD

  De Britse Society of Garden Designers (SGD) heeft Piet Oudolf bekroond met de Lifetime Achievement Award vanwege zijn uitzonderlijke bijdrage aan het groene vak.

  Volgens het Britse genootschap heeft Piet Oudolf een fenomenale bijdrage geleverd aan de nieuwe, naturalistische manier van toepassen van siergrassen en vaste planten. Zijn beplantingen hebben zich zowel in het stedelijk als landelijk gebied bewezen, „zijn werk imponeert, maar is tegelijkertijd intiem.’’

  Daarnaast looft de SGD Oudolf vanwege zijn vastberadenheid planten volledig te doorgronden. Door een eigen kwekerij te beginnen en planten gedurende alle seizoenen minutieus te observeren, heeft hij het ontwerpen van beplantingen naar een geheel ander niveau getild. Bovendien heeft hij ervoor gezorgd dat het groene vak heel andere kwalitatief goede, vaste planten is gaan gebruiken.

  Wat de SGD ook waardeert is dat Oudolf zijn kennis en ervaring door middel van een reeks boeken toegankelijk heeft gemaakt voor anderen. Het is de zevende keer dat de SGD de Lifetime Achievement Award uitreikt. Onder anderen Beth Chatto en Christopher Bradley-Hole gingen Piet Oudolf voor.

  Twee prijzen voor Van Mierlo Tuinen
  Oudolf ontving de prijs op 1 februari in Londen tijdens de uitreiking van alle SGD-awards. Naast de Lifetime Achievement Award bekroonde de SGD in achttien categorieën tuinprojecten. Twee awards gingen naar Noël van Mierlo van Van Mierlo Tuinen in Deurne. Zijn Japanse watertuin werd uitgeroepen tot beste internationale project, daarnaast was de tuin de publiekslieveling en ontving het de People’s Choice Award.

  Tuin Piet Oudolf
  Privé-tuin Piet Oudolf
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties