Piet Oudolf ontvangt eredoctoraat University of Sheffield

  Tuinontwerper Piet Oudolf heeft een eredoctoraat ontvangen van de University of Sheffield. Oudolf, die gastdocent is aan de landschapsopleiding van de Britse universiteit, kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten op gebied van tuin- en landschapsontwerp.

  Oudolf was blij verrast met de onderscheiding: „Aan het begin van mij carrière had ik nooit durven dromen dat ik ooit een eredoctoraat zou ontvangen. Deze onderscheiding betekent heel veel voor mij, aangezien de landschapsopleiding van de University of Sheffield wat mij betreft de beste ter wereld is op gebied van plantonderwijs.”

  Behoefte

  Oudolf prees de passie van hoogleraren Nigel Dunnett en James Hitchmough en de uitstraling die zij hebben op hun studenten. Volgens Oudolf is er vandaag de dag een enorme behoefte aan mensen die kennis hebben van planten en hun potentieel.

  Dunnett stak bij de uitreiking de loftrompet: „Piet Oudolf heeft bereikt dat hij wordt gerespecteerd door professionals uit diverse disciplines, van kunst tot gebiedsontwikkeling. Tegelijk is hij wereldwijd een publieke figuur geworden. Het is een groot statement om te maken, maar hij heeft de manier van werken in zijn vakgebied voorgoed veranderd.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties