Plantmixen en tulpen via webshops

  Vier Westlandse potplantentelers lanceerden deze week de webshop steundekweker.nu . Uit het tulpenvak komt de online ‘pluktuin’ Pluukz.nl voor bestellingen van 150, 200 of 250 stelen.

  De Westlandse potplantenkwekerijen KP Holland, Opti-flor, Van der Arend Tropical Plantcenter en Beautyplants bieden op hun webshop steundekweker.nu verschillende boxen met plantmixen aan: een Thuiswerk-mix een Kantoor aan huis-mix en een Frisse lucht-mix. Dat zijn respectievelijk bloeiende potplanten, groene kamerplanten en tuinplanten. Minimaal zes planten per mix met als prijsrange  €33,95 -€49,95 (inclusief verzendkosten). Bestellen en betalen kan online en de pakketten worden thuisbezorgd.

  Pluukz voor grote bossen tulpen

  De coronacrisis leidt ook in de tulpensector tot online verkoopinitiatieven. Kuukz, een handelsplatform voor bloembollen, heeft samen met de Mirial Tulips (firma BotReus in Venhuizen), het collectief Tulpen.nl en Wagemaker Flowers de webshop Pluukz opgezet.

  Pluukz verkoopt tulpen online, direct van de kweker, met als doel de kostprijs voor deze tulpen te dekken. Het gaat om boxen met meerdere bossen van tien stelen. Bestel je pakket ‘Normaal’, dan krijg je 150 tulpen, voor €33. Een Pittig pakket behelst 200 tulpen, voor €38. Het Giga pakket bevat 250 tulpen en kost €44. De prijzen zijn inclusief verzending. De initiatiefnemers laten weten dat sinds de start op 27 maart dagelijks zo’n 200 pakketten met tulpen worden verstuurd.

  Tulpenwebshop verkocht ruim 2 miljoen stelen

  Een reeds bestaande webshop voor tulpen, Bolt Amsterdam van teler Jaap Laan uit Avenhorn, heeft via zijn verkoopactie ‘red  onze tulpen’ al ruim 2 miljoen tulpen verkocht. Laan meldt op zijn site: „Het enorme succes van de tulpenactie heeft zo’n grote impact op ons familiebedrijf dat we de actie tijdelijk stop moeten zetten. Dit is even nodig om de huidige orders netjes op de beloofde datum en met de vertrouwde kwaliteit bij jullie te kunnen afleveren!”

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Marco Verdouw
  Marco Verdouw
  3 jaren geleden

  Het leek een goed initiaitief maar voor mij helaas niet meer. Er is geen service, ik heb de bloemen nog altijd niet binnen en op 20 mei jl besteld. Een foutje van PostNL claimt Pluukz maar onderneemt geen actie. Ondanks een aardige reactie wordt er niets aan mijn klacht gedaan.
  Van de uitgegeven €44,- krijg ik dus geen bloemen geleverd of geld retour.

  Hilda
  Hilda
  3 jaren geleden

  Pluukz is een mooi initiatief, maar inderdaad, ook mijn bloemen zijn niet aangekomen nadat de eerste keer oude bloemen waren bezorgd. Contact opgenomen met Pluukz, maar er wordt geen enkele actie ondernomen dus je bent je geld kwijt.