De Boomkwekerij Nieuws ’Projecten en particuliere verkoop in Duitsland gaan door’

  ’Projecten en particuliere verkoop in Duitsland gaan door’

  0

  „De verkoop van boomkwekerijproducten loopt in het grootste deel van Duitsland door”, zegt Helmut Selders, voorzitter Bund deutscher Baumschulen. De Duitse kwekersbond kwam 24 maart met een update over de gevolgen van de coronacrisis.

  „Door de coronacrisis concentreren bewoners zich meer op hun eigen omgeving en daarbij speelt de tuin een belangrijke rol”, zegt Selders namens de Duitse kwekersbond (BdB). Hij ziet dat onder andere fruitboompjes goed worden verkocht. „Consumenten kopen graag bomen die voorzien in hun eigen voedselvoorziening. Mensen herinneren zich de natuurlijke basis van het leven. We zijn dan ook blij dat onze regering het consumenten mogelijk maakt om in de meeste deelstaten boomkwekerijproducten te blijven kopen.”

  Aanlegprojecten gaan door

  Verder ziet Selders dat ook projecten voor het openbaar groen en de particuliere markt veelal doorgaan. „Een goed signaal. Want het is ook na de coronacrisis van belang om ons land in te richten met aandacht voor klimaatverandering en biodiversiteit. We hebben daarvoor bomen en stuiken nodig. Wat we dit jaar niet planten, zal in de toekomst ontbreken.”

  Het is overigens niet zo dat de coronacrisis aan Duitse kwekers voorbij gaat. „De export heeft soms behoorlijk te lijden. Financiële steun moet ervoor zorgen dat alle bedrijven kunnen blijven bestaan”, geeft Selders Duitse politici mee.

  In Duitsland gaan projecten voor het openbaar groen en de particuliere markt veelal door.
  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar