‘Reykjavik en Praag groenste steden ter wereld’

  Wie van groene steden houdt kan het beste naar Reykjavik of Praag afreizen. Volgens de Groene Stedenindex van TravelBird zijn dit respectievelijk de stad met de meeste vierkante meters groen per persoon en de stad met het hoogste percentage groen.

  Online reisspecialist TravelBird presenteert de Groene Stedenindex 2018, waarin stedelijke bestemmingen worden geranked op de hoeveelheid groen. Steden die grote inspanningen verrichten om ecologische gebieden te behouden, of die initiatieven nemen om de kwaliteit en kwantiteit van aangelegd groengebied te verbeteren, krijgen zo erkenning.

  Visualisatie

  „Om beter te begrijpen hoe het groengebied in deze steden de beleving van een reiziger kan beïnvloeden, hebben we besloten om de gegevens te presenteren in termen van vierkante meter per persoon. Bijvoorbeeld, de resultaten laten zien hoeveel vierkante meter park of bos elke stad heeft per inwoner. Dit zorgt voor een eenvoudige visualisatie van de hoeveelheid groengebied waarvan een bezoeker kan profiteren tijdens een reis.” Daarnaast berekende TravelBird het percentage van elk soort groengebied op elke bestemming.

  Top 10

  In de top 10 groenste steden gebaseerd op vierkante meter per persoon staat Reykjavik (IJsland) bovenaan met ruim 410 m2 per persoon, gevolgd door Auckland (Nieuw-Zeeland) met 357 m2 en Bratislava (Slowakije) met 332 m2.

  Gekeken naar het percentage groengebied binnen de stad staat Praag op nummer 1 met ruim 56% groengebied, gevolgd door Madrid met bijna 45% en Wenen met ruim 42%.

  Nederlandse steden

  Gemeten naar vierkante meters groen vinden we Rotterdam terug op de 19e plek met 86 m2 groen per persoon, gevolgd door Amsterdam op de 23e plek met 76 m2. Gemeten naar percentage groengebied staat Amsterdam op de 18e plek met 32% en Rotterdam op de 32e plek met 20%.

  Overigens bezit Amsterdam het hoogste percentage aan grasvelden (20.65%), terwijl  Rotterdam de meeste vierkante meter aan grasvelden per persoon heeft (58.27m²).

  De stad met het minste groen is Tokio dat zowel het laagste percentage groengebied (5.97%) kent, als het laagste aantal vierkante meter groengebied per persoon (4.03m²).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties