Rooftop Revolution wint VHG Groenprijs

  Rooftop Revolution heeft op Duurzame Dinsdag de VHG Groenprijs gewonnen. Het project was een van de drie genomineerden voor de prijs. De andere genomineerden waren De Natuurverdubbelaars en Smaak voor groen.

  Rooftop Revolution adviseert bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken en ondersteunen overheden bij klimaatadaptatie. Rooftop Revolution kijkt ook naar de financiering van groene daken, opdat de kosten en baten van groene daken eerlijk kunnen worden verdeeld tussen de mensen die er baat bij hebben.

  Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (midden) met vlnr Maurits Groen (juryvoorzitter), Jaap de Jong en Suze Gehem van Rooftop Revolution en VHG-directeur Egbert Roozen. (Foto Ed Zeelt)

  Klimaatbestendige stad

  De jury was vol lof over dit project: „Goed dat het initiatief inspeelt op de toenemende verstedelijking. Rooftop Revolution zorgt dat bedrijven én de mensen thuis kunnen leven in een klimaatbestendige stad.”

  VHG-directeur Egbert Roozen onderschrijft dit oordeel: „De VHG Groenprijs is ten volle verdiend voor dit mooie project waarbij overheid, burgers en groenprofessionals samenwerken. Geweldig dat ik vandaag de wisselprijs opnieuw kan uitreiken. Mooi vind ik de verscheidenheid in genomineerden. De ene haakt aan op de kringloop in de tuin, de andere op klimaat en de derde werkt met de economische waarden van groen. Het zijn alle drie fantastische nominaties. Met alle drie deze initiatieven gaan we kijken hoe we ze vanuit VHG kunnen ondersteunen.”

  Duurzame Dinsdag

  Duurzame Dinsdag is een initiatief van IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties. Branchevereniging VHG is al enkele jaren partner. Daarmee wil VHG aandacht vestigen op de waarde van het natuurlijke groen in de verduurzaming van Nederland.

  „Duurzame Dinsdag is het feest van het groen. Ik zie door de deelname van VHG aan deze dag én de VHG Groenprijs dat groen echt gezien wordt als onderdeel van de duurzaamheid”, aldus Egbert Roozen.

  Tijdens Duurzame Dinsdag neemt de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat namens het kabinet een koffer in ontvangst met voorstellen om Nederland duurzamer te maken.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties