’Royal FloraHolland komt hier sterker uit’

  De voorzitter van de Raad van Commissarissen Jack Goossens verwacht dat Royal FloraHolland sterker uit de ’crisis’ komt. „Polarisatie dient voor niemand een doel”, stelt Goossens. De Brabantse laurierkweker heeft al het idee dat de ‘strijdende partijen’ al nader tot elkaar aan het komen zijn.

  „Absoluut”, zegt Goossens als hem gevraagd wordt of Royal FloraHolland sterker uit de weerstand tegen het veilingbeleid komt.  „Uiteindelijk gaat het er om dat leden praten met leden. Leden komen er in de sessies achter dat de werkelijkheid bij hun collega’s heel anders is dan bij henzelf. Dat creëert begrip, dat zie je letterlijk in de sessies gebeuren. Het ligt er maar aan vanuit welk perspectief je naar bijvoorbeeld Floriday kijkt. Als je binnen de coöperatie met elkaar het bewustzijn kunt creëren van deze complexiteit dan denk ik dat die coöperatie er uiteindelijk sterker uit komt.”

  Goossens geeft aan dat hij niet zenuwachtig is over alles wat er momenteel gebeurt rond de veiling met FloriNEE en de wensen van de klanten. „Ik ben ook niet bang, niet in de stress. Uiteindelijk is dit een coöperatieve dialoog die gevoerd moet worden. Waar ik wel van in de stress zou schieten is dat we de discussie niet zouden durven voeren. Er komen nog meer controversiële onderwerpen aan die we echt wel moeten gaan adresseren.” (..)

  Lees het volledige Interview in De Boomkwekerij editie 9. Dit nummer ligt 30 april bij abonnees op de mat. Vanaf vrijdag is het artikel ook te lezen in het digitale magazine van De Boomkwekerij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties