Ruud Huirne stopt als directeur Food & Agri bij Rabobank

  Ruud Huirne stopt per 1 januari 2019 als directeur Food & Agri bij de Rabobank. Hij blijft twee dagen per week werkzaam bij de bank, maar dan in een andere functie, namelijk die van van speciaal adviseur Food & Agri bij de afdeling Communicatie en Corporate Affairs. Daarnaast gaat Huirne als ondernemer aan de slag (drie dagen per week) in een nieuw op te zetten bedrijf in duurzame energie en groene grondstoffen, waarvan onder andere Bio Energy Coevorden onderdeel uitmaakt.

  In zijn nieuwe functie gaat Huirne vanuit de Rabobank proberen nieuwe impulsen te geven aan de verduurzamingstransitie van de Nederlandse land- en tuinbouw. Rode draad in Rabo’s strategie ’Banking for food’ en ’Growing a better world together’ is het duurzaam voeden van de wereld. Daarvoor is een transitie nodig naar een nieuwe balans tussen voedselproductie en natuur. Naar een sector die groen, gezond en gewaardeerd wordt. Aan de basis daarvan staan volgens Rabo de boeren en tuinders.

  Foto: Sietske Raaijmakers

  „Als bank vinden we het belangrijk om hieraan te werken en de advieskracht, kennis en inzichten van Huirne komen daarbij zeer van pas. Door deze taken los te weken uit zijn huidige functie kan hij dit goed combineren met het bedrijf dat hij opzet met enkele partners, gericht op duurzame energie en groene grondstoffen. Zijn aandeel hierin komt voort uit het familiebedrijf dat hij graag wil voortzetten”, aldus Rabo-woordvoerder Margot van Wijgerden.

  Geen nieuwe directeur Food & Agri
  Er komt volgens de woordvoerder geen nieuwe directeur Food & Agri bij Rabobank Nederland. „Carin van Huet is eerder dit jaar Hoofd Sectormanagement Rabobank geworden en heeft daarbij ook sectormanagement Food & Agri onder haar hoede gekregen. Dat blijft zo.”

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  john
  john
  3 jaren geleden

  hij zal wel gewetensmoeiheid hebben , al die banken liegen dat het gedrukt staat en schrijven maar wat misschien dat hij daar niet meer tegen kon , bij deze een moedige stap het gaat je goed !