‘Samenwerking tussen bedrijven en mbo is van groot belang’

  Koning Willem-Alexander heeft maandag bij ROC Tilburg het studiejaar voor het mbo-onderwijs officieel geopend. Het is voor het eerst dat het mbo een nationale opening kent.

  Koning Willem-Alexander stelde in zijn toespraak dat mbo’ers Nederland laten draaien. „Jullie zijn de handen aan het bed, de voeten aan het gaspedaal. Iedere mbo’er mag trots zijn, want wij hebben jullie keihard nodig.”

  De Koning stelde dat mbo-studenten na hun studie snel aan de slag kunnen en erg gewild zijn. „Een keus voor het mbo is een slimme keus.”

  Niveau stijgt

  De officiële opening van het mbo-studiejaar werd verricht door Koning Willem-Alexander.

  Koning Willem-Alexander vervolgde met de constatering dat de kwaliteit van het onderwijs in Nederland onder druk staat, maar dat het mbo-onderwijs hier een positieve uitzondering op vormt. „Het niveau stijgt, 83% rondt de studie succesvol af. Dat is mede te danken aan de bevlogenheid van docenten en begeleiders.”

  Stagemogelijkheden zijn volgens de Koning wel een punt van zorg. Toch stelde hij dat veel bedrijven het mbo goed weten te vinden en sommige zelfs les geven op de scholen. „Intensieve samenwerking tussen bedrijven en het mbo is van groot belang.” Tot slot stak koning Willem-Alexander ook volwassenen die mbo-onderwijs volgen een hart onder de riem.

  Andere sprekers

  Naast Koning Willem-Alexander spreken onder andere Marjolein de Leeuw van ROC Tilburg, voormalig Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing, duo-voorzitter SBB Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, MBO Raad-voorzitter Ton Heerts en voorzitter college van bestuur ROC Tilburg Fred van der Westerlaken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties