Sta­tus­hou­ders Midden-Limburg aan de slag in de groen­sec­tor

  Zeventien statushouders en drie zij-instromers worden in Roermond opgeleid tot hovenier.  Het Citaverde College verzorgt de opleiding. Donderdag 6 september was de kick-off van het project ‘Groenmensen’. De kandidaten starten met een cursus veilig werken alvorens ze maandag 10 september beginnen bij hun nieuwe werkgever.

  De groensector is op zoek naar nieuwe vakmensen. In de regio Midden-Limburg is daarom dit traject ontwikkeld onder de naam ‘Groenmensen’ waarin statushouders in één jaar tijd worden opgeleid tot assistent-hovenier en hun inburgering kunnen afronden. Voorzitter van de arbeidsmarktregio Midden-Limburg, wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne: „Een baan in deze sector betekent een baangarantie voor nu en de toekomst.”

  Initiatief

  Het project is een initiatief van de arbeidsmarktregio Midden-Limburg. Keyport 2020 en de Provincie Limburg steunen het project financieel. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk en Welzijn): „In Limburg telt iedereen mee én doet iedereen mee. Het hebben en houden van werk is daar een belangrijk onderdeel van. Mensen krijgen op deze manier de mogelijkheid zich te scholen en werkervaring op te doen in een sector waar zij hard nodig zijn.”

  Taallessen

  Deelnemers volgen drie maanden lang een werkervaringsprogramma dat bestaat uit basiscursussen zoals veilig werken langs de weg, bosmaaiercertificaat, motorkettingzagen, VCA, et cetera. Daarmee worden ze klaargestoomd voor een reguliere opleiding in de groensector. Voor statushouders wordt dat bovendien gecombineerd met extra Nederlandse taallessen. Een sociale coach ondersteunt de kandidaten bij diverse vragen rondom hun werken en leren traject.

  Deelnemende hoveniers aan het project ‘Groenmensen’ zijn: BTL, Krinkels, Henssen, van der Linden Groen, Roermond Zuid en Boesheide.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties