Stekbedrijven kunnen vraag amper aan

  Boomkwekers vragen meer stek dan stekbedrijven kunnen leveren: een luxe probleem. Toch is het niet alleen maar hosanna bij de stekbedrijven.

  De handelsstemming bij stekbedrijven is uitstekend. Boomkwekers verkopen goed en bestellen meer stek dan voorheen. Voor stekbedrijven is het vooral de kunst om iedere klant tevreden te houden.

  „Eigenlijk alles”, zegt Wilbert van Luenen op de vraag wat momenteel goed loopt. „De vraag is groter dan dat we kunnen maken.” De eigenaar van Wilbert Stek zegt soms lastige keuzes te moeten maken. „Een grote order voor Prunus heb ik bijvoorbeeld niet aangenomen. Dat kost in verhouding veel ruimte en ruimte bij ons is schaars. Ook is het niet het makkelijkste product om te maken, het is specialistisch werk en voldoende handjes vinden is ook lastig. Zeker als er af en toe nog eens iemand afwezig is door quarantaine of besmetting door corona.”

  Van Luenen ziet dat kwekers iets eerder hun materiaal bestellen. „Het is een combinatie van factoren. Aan de ene kant zijn ze bang dat ik misschien geen ruimte meer heb, aan de andere kant worden ze ook professioneler en maken ze bijvoorbeeld afspraken voor meerdere jaren. Nederlandse klanten zijn daarbij wel iets verder dan buitenlandse klanten.”

  Wat zegt Alexander de Laat van Stekbedrijf De Laat over de gevolgen van de relatief koude zomer op de stekproductie?

  Lees de volledige rubriek Handelsstemming in De Boomkwekerij editie 26. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan de marktrubrieken en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  Foto: AgroPoli

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties